20:00

Stuvsta FF

Referat: Tullinge FF - Stuvsta FF

I vår andra seriematch ställs vi mot några bekanta ansikten som nu spelar i Tullinge FF. De är precis som oss en nystartad förening pga att man enligt fotbollsförbundets regler inte får spela med två lag från samma förening i seriespelet.
Vi inleder matchen mycket piggt och rullar stundtals ut vårt hela register med ett mycket bra passningsspel men vi har lite svårt att komma fram till riktigt bra målchanser. När väl läge uppstår så saknar vi den rätta skärpan i avsluten. När Lina senare kommer helt fri i straffområdet så blir hon fälld bakifrån, straff såklart. Tyvärr så går straffen strax över ribban. I slutminuten av första halvlek kommer så äntligen målet 1-0 av Elin "Roshi" Roslund.

Vi pratar i halvtid om att fortsätta ha tålamod, rulla enkelt och variera vårt anfallsspel.

Tyvärr så blir vi lite passiva i inledningen av andra halvlek och Tullinge har samlat på sig mer energi. På ren vilja så lyckas de kvittera till 1-1. Nu står matchen och väger ett tag men vi känner ändå att vi kontrollerar spelet. 2-1 kommer helt rättvist genom Sofia på riktigt snyggt långskott. Nu vill vi bara stänga matchen men tyvärr lyckas vi inte rensa bort efter en hörna emot oss och Tullinge kvitterar återigen. Vi har några riktigt farliga målchanser till men det vill sig inte denna dag. Resultatet 2-2 står sig när domaren blåser av matchen.

Det kändes lite surt att åka hem med en poäng när vi har ledningen två gånger i matchen. Men det är bara att ta nya tag och komma igen. Vi tackar motsåndare, domare och publik för en bra och spännande match.

Ny match redan på söndag då vi spelar vår första hemmamatch i serien mot Kransen United.